Ползата от зеленчуковите сокове е обоснована от съвременната наука за храненето. Те са особено необходими за организма през сезоните, когато нямат пресни зеленчуци.
Зеленчуковите сокове имат вкус на зеленчука, от който са приготвени - моркови, домати, зеле и др. Приемането им във чисто състояние не се нрави на всеки консуматор, особено когато не е създаден навик, затова е необходимо да се търси сполучливо вкусово съчетание между предлагания сок и храната.
Зеленчуковите сокове подхождат на по - тлъсти и тежки храни. Например една чаша доматен или зелев сок действа освежително след ядене на задушено тлъсто месо.
Ако зеленчуковите сокове не се приемат с охота в чисто състояние, те могат да се прибавят в дадено ястие в момента на сервирането, например в супата. Супа, приготвена от различни зеленчуци, става по - вкусна и витаминозна, когато в нея се добави по 50 г на порция сок от домати или друг зеленчук.
0 коментара:
Публикуване на коментар