Плодовите сокове са полезно питие за хора от всички възрасти.
За да се приемат със удоволствие по време на ядене, те трябва да се съчетават добре с поднесената храна. Например с яхнии, гювечи и други ястия от зеленчук не подхожда да се поднасят сладки плодови сокове.
Налетият във чашите сок трябва да се изпие скоро. От дългото съприкосновение с въздуха се понижават вкусовите и хранителните качества.
За увеличаване на апетита при сервирането на плодовите сокове от голямо значение е температурата им - тя трябва да бъде от 10 до 15 градуса.
Силно подсладените сокове могат да се разреждат със газирана вода. Степента на разреждането зависи от вкуса на консуматора.
Плодов сок, взет на гладен стомах, оказва не само хранително, но и лечебно действие.
0 коментара:
Публикуване на коментар