понеделник, 10 август 2009 г.

начина да избегнете рака


Всеки ден изяждайте по 6 сушени кайсии, 3 моркова или по половин пъпеш – Изборът няма значение, важното е чрез тях да си доставите бетакаротин или провитамин А, който защитава от рак белите дробове и стомаха. В този случай пушачите и страстните любители на алкохола трябва да удвоят дозата.

Яжте бадеми – Само с шепа ядки (около 200 калории) ще задоволите почти напълно дневната си доза от антиоксидантния витамин Е, който активизира обновяването на клетките. Не забравяйте, че само 50% от приетия с храната витамин се усвоява от организма, затова не пренебрегвайте слънчогледовото олио, картофите, яйцата и черния дроб.

Пийте чай – Танинът, съдържащ се в 5 чаши чай, засилва имунната защита и предпазва от рак на костите, детеродните органи и дебелото черво. Полезната съставка откриваме в червеното вино – но не повече от 1 чаша на яден, в броколито, целината, необелените ябълки, зелето, лука , ягодите.

Всеки ден изпивайте сока на два портокала – Витамин С неутрализира успешно свободните радикали, които разрушават имунната система и стават причина за появата на злокачествени образувания, особено, когато човек е в напреднала възраст, пушач или е подложен на постоянен стрес.


Lekar.bg

 

©2009 Здраве