неделя, 9 август 2009 г.

Антицелулитна диета


Портокаловата кожа често е източник на лошо настроение. Може ли една диета да ви спаси от напастта целулит?

От ефекта на портокаловата кожа страдат приблизително 90 % от жените на планетата, като той най-често се среща сред представителките на Европа и Америка.

Освен това целулитът не си избира кого да порази. Можете да го срещнете при едри жени, но също така и при модели, наследници на богаташки фамилии.

Парис Хилтън, Сиена Милър и Джери Хол – ето няколко красавици, при които придирчивата публика неоспоримо е забелязала „портокалова кожа“. (Благодарим на папараците!)

Какво представлява целулитът?

Става дума за отлагане на мазнини. С възрастта влакната, които съединяват кожата с мускулите, започват да се съкращават и отпускат, в резултат на което се получават леките подутинки по части от тялото ви.

Световната индустрия за красота не се позабави и веднага предложи на пазара продукти за справяне с „проблема”. Във всеки един магазин за козметика днес можете да намерите средства за борба с целулита – дали това ще е лосион, крем или таблетки. И все пак съществували ли друг, дори по-евтин, начин за справяне с целулита?

Отказът от любимата храна и постоянното недояждане надали ще решат проблема ви. В същото време здравословното хранене, приемането на много вода и редовните занимания със спорт ви гарантират успех!

Антицелулитна диета:

Дойде време да забравите за чипсовете, пирожките и дот-доците.

Тъй като целулитът поразява в еднаква степен и пълните, и слабите жени, трябва да отбележим, че при хората с наднормено тегло проблемът е значително по-сложен. Не трябва да изпадаме в крайности и да се подлагаме на строги диети – това ще предизвизва повече загуба на мускулна маса, отколкото на мазнини.

Най-важният момент е балансираната диета!

Препоръчителни храни:

Можете да ядете богати на клетчатка продукти – фасул, плодове, зеленчуци, черен хляб, макарони, спагети и кафяв ориз. Позволени са още нискомасленото мляко (кисело и прясно), постното месо – пилешко или пуешко, и печената риба.

В ежедневното ви меню трябва да присъства задължително и винаги , но в умерено количество мляко. Задължителни са още тиквените и слънчогледовите семки и ядките – всички те са източник на добри мазнини.

Старайте се да консумирате естествена храна, с максимално просто приготвяне, т.е. не бива за закуска да посягате към сандвичите.

Забранени продукти:

Пречистените продукти от рода на рафинираната захар, белия хляб, белия ориз и фидето, както и мазното месо и продуктите, съдържащи хидрогенизирани мазнини, като торти и сладки, трябва да зачеркнете категорично от листа с позволените храни.

Спортът:

Започнете редовни занимания със спорт. Тялото ще ви се отблагодари, изгаряйки запасите от мазнини. Можете да изберете ходене, каране на колело или пък упражнения, подобряващи работата на сърдечно-съдовата система.

Не забравяйте и да натоварвате мускулите.

Експертът по фитнес Дакс Моу твърди, че занимания със силовите упражнения трябва да се правят поне три пъти на ден. По думите му грубо сметнато човешкото тяло състои от 600 мускула, ще е глупаво да тренирате само една част от тях, оставяйки другите на милостта на съдбата.

И все пак три пъти на ден звучи малко прекалено। Предлагаме ви просто да си изберете начин за натоварване на тялото. Ако сега не се занимавате с нищо конкретно, и три пъти седмично да отделяте по 30 минути, ще ви помогне!


actualno.com

 

©2009 Здраве