събота, 8 август 2009 г.

Красиви без скъпи козметични процедури


Победи безпаричието с домашно приготвена козметика!

Икономическата криза и поредното „затягане на коланите” принуди много домакинства да преразгледат приоритетите си и – естествено – грижата за красотата попадна в категорията разточителство и излишен лукс. За някои от нас това веднага даде отражения в грижата за грима, кожата и косата. Но финансовите затруднения съвсем не означават, че трябва да се откажем от естествената си красота. Може и да не подозирате, но в собствения си дом ще откриете изобилие от съставки, които ще станат ваши съюзници в поддържането на добрия външен вид, дори да не можете да си позволите скъпи козметични средства и процедури.

Съвет №1 – Собствен продукт за примахване на мъртвите клетки

Смесете няколко кристалчета захар с любимия си крем и приложете съставката върху идеално почистена кожа. Масажирайте внимателно лицето и шията с леки кръгообразни движения. Изплакнете обилно с хладка вода и попийте. Резултатът – кожата ви ще изглежда точно долкова добре, колкото след скъпа спа-процедура.

Съвет №2 – Мултифункционален фон дьо тен

Вместо да използвате фон дьо тена направо от шишенцето, смесете го с малко хидратиращ крем. Така ще ударите с един куршум два заека – ще се погрижите за влажността на кожата си и ще си осигурите перфектен тен. Съотношението на съставките е въпрос на личен избар – все пак сама знаете, от какво имате повече нужда. Все пак оптималната пропорция за повечето жени е две части хидратант и една – фон дьо тен.

Съвет №3 – Оформете веждите си

Сенки, молив, очна линия, спирала – ако не можете да си позволите всичко това, обърнете внимание на веждите си. Нека те винаги да са изчистени и в перфектна форма. Това е безотказен трик. Не забравяйте, че половината от ефекта на всяка картина е в нейната рамка. Грижете се за рамката на очите си!

Съвет №4 – Отървете се от тъмните кръгове и торбичките под очите

Изхвърляте ли торбичките от сутрешния чай, след като го изпиете? Това си е живо прахосничество. Вместо това, приберете ги в хладилника. Когато се случи да се събудите подпухнала и с тъмни кръгове, извадете две от тях и ги поставете на очите си за 10 минути. В ненужните на пръв поглед торбички се е запазил много танин, който ще отстрани проблема почти моментално.

Съвет №5 – Природата в служба на косата

Ако не можете да си позволите боя за коса, върнете се към практиката на нашите баби и се опитайте да го направите с даровете на природата. Смесете една част лимонов сок с три части вода. Поставете сместа в бутилка с пулверизатор и напръскайте косите си. Друг вариант е да нанесете чист лимонов сок с малка четчица. След това оставете косата да засъхне на слънце, без да отмивате. Поставете малко балсам, за да предпазите косъма от чупливост.

Съвет №6 – Накарайте косата ви да заблести

В кухненския ви шкаф се крият десетки продукти, които са в състояние успешно да заместят скъпите глезотийки за коса от магазините за козметика. Кокосовото мляко, медът и дори оцетът ще ви помогнат да се сдобиете с неотразим блясък, в случай, че изплаквате редовно косата си с тях. Няколко капки глицерин или зехтин веднага след подсушаване имат същия забележителен ефект.

Съвет №7 – Създайте уникален нюанс за устните си

Този домашен продукт не само се поставя лесно, но и трае доста по-дълго от всяко червило, което ще откриете на пазара. Изберете желатин в подходящ цвят. Овлажнете апликатор за нанасяне на грим и го потопете в прахообразната субстанция. Поставете директно върху устните, а после повторете процедурата за постигане на по-наситен цвят. Устните ви ще придобият блясък, ако приключите с балсам за устни или най-обикновен глицерин.

Съвет №8 – ... и уникален нюанс за скулите си

Размесете в чаша ягоди, малини или череши с една чаена лъжица глицерин или течен витамин D. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. След това прибавете част от сместта в пудрата за лице, която вече не използвате. Помнете, че колкото повече плодов екстракт прибавяте, толкова по-наситен ще е цветът на вашия руж.

Съвет №9 – Подмладете кожата си с естествен тонер

Известно е благотворното влияние, което има краставицата за нашата кожа. Този зеленчук притежава мощно хидратиращо въздействие, затова го използвайте смело. Това ще направи кожата ви също толкова млада и свежа, както и най-добрия хидратантен крем, който някога сте използвали.

Съвет №10 – Правете гимнастика, хранете се здравословно

Истината е тази – красив е само здравият човек, а здравето се постига с ежедневни физически упражнения и подходяща диета. Грижете се за здравето си и тялото ви ще ви се отплати, подобно на най-красивите жени в света.

 

©2009 Здраве