неделя, 4 април 2010 г.

Уголемени вени

Повишено налягане във вените може да увреди техните клапи и да доведе до стагнация на кръв, така че те дебеличка и възли, което е, което е разширен (разширени вени). Може да засегне всяка вена, но повечето от тях са повърхностни вени на краката. Някои промени в начина на живот и естествени методи, за да се избегне операция.


не позволяват При нормални клапите на вените на краката, кръвта дълъг престой в долната част на крака, поради силата на тежестта. Ако те работят добре, кръвта се събира и разширена вена, тъй като надуе точно под повърхността на кожата, и синьо, най-вече на гърба на прасците и от вътрешната страна на краката. Някои хора нямат симптоми, но други са на краката и глезените, болка в крака подуване, сърбеж и по-тежки случаи, екзема, промяна в цвета на кожата и рани.

Една на всеки пет страда от разширени вени, а вероятността заразените жени е 4 пъти по-голяма, отколкото при мъжете, но има наследствено предразположение към заболяването. Други рискови фактори са: неправилно хранене, липса на физически упражнения, работа, имат дълга или седи на едно място, и наднорменото тегло. Разширени вени често се появяват по време на бременност, тъй като от нарасналия обем на кръвта, разширения матката, които пресата на вените в малкия таз и по този начин увеличава венозно налягане в краката.

ПРЕВЕНЦИЯ
• За да се намали риска от болестта: Да Опитайте се да не седи или стои още дълго на едно място.
• Отърви се от затлъстяването.
• Подобряване на разпространението на дневна физическа активност като ходене.
• В дългосрочен полет със самолет да ставам на всеки 1-2 часа и се разхождат из салона за 10 минути.
• По време на срещата, ако е възможно, повдигнете краката си.
• Дайте за умора и болки в крака, те почивка, те са валидни високо над бедрото.
• Следи чорапогащи, къси и дълги чорапи, не са прекалено стегнато.

ЛЕЧЕНИЕ
Общи мерки: Придържайте се към по-горе съвети. Също така:
• Не стоя твърде дълго, особено когато времето е горещо. Въпреки това, ако е необходимо, често се стегнат и да се отпуснете мускулите на бедрото мускулите на застой на кръвта във вените и да се предотврати по-нататъшното му разширяване.
• Когато заседание, се уверете, че ръба на стола не до намаляване на бедрата и предотвратяване на разпространението. Не стискайте краката.
• Носете специални чорапи за разширени вени.

Диета консумират 5 порции плодове и зеленчуци на ден. Цитрусите са богати на вещества, като витамин С, силициев двуокис и флавоноиди (растителни пигменти), който след това да се запази здравината и еластичността на венозна стена. Плодове и черешите са богати на червено и лилаво флавоноиди (proantotsianidini) елда съдържа голямо количество от флавоноид рутин, който укрепва вените. Консумирайте богати на фибри храни (кафяв ориз, цели продукти от зърнени култури). Те не позволяват на запек и сродните му щамове, за увеличаване на налягането във вените на краката.

Машини и оборудване: Apple ябълкова оцет е стягаща свойства и съдържа флавоноиди, облекчава разширени вени и възпаление. Прилагайте я отвън, за да засегнатите райони сутрин и вечер.

От аптеката: Приемайте ежедневно добавки съдържат вещества като витамини С и Е, proantotsianidini, рутин, силициев двуокис и цинк.

Лечебна йога
Редовните йога упражнения стимулират кръвообращението и подобряване на притока на лимфната течност и tykannata. Това може да спре влошаването.
С главата надолу пози са особено полезни за тази цел, но не и за високо кръвно налягане или съмнение за кръвни съсиреци във вените на краката (тромбоза) се препоръчва.

Релаксираща почивка
Ако започнем да правя йога. Опитайте тази позиция и за облекчаване на състоянието.
Легнете по гръб върху площадка, на около 45 см от стената. Prop краката си на стената и диша бавно и дълбоко. Останете в това положение в продължение на 5 минути.

На раменете
Тази поза спомага за намаляване на напрежението във вените на краката. Не се опитвайте на раменете си, ако не трябваше да правя с йога, ако сте под наблюдението на учител.
1-ви Легнете по гръб, краката са събрани, а ръцете са на ръцете и лъжи от страна на тялото. Като вдишвате, тялото ви дадем отговор ръце и бавно вдигнете крака над главата си. Разделете бедрата от пода и задръжте гърба ръце - колкото е възможно по-близо до земята. Това е polustoyka раменете.
2ри Когато издишвате, изправете краката си права и е перпендикулярна на гръбначния стълб. Това състояние е изцяло на плещите ("свещ"). Така бавно за около 20 дълбоки вдишвания на града и издишане. Тогава огънят лактите и бавно намаляване на крака на пода.

Билколечение: Стягане и protivovazpali-Ing свойства на билките (напитката, или облекчаване външни), симптомите на разширените вени.
• намалени за подобряване тонуса на вените и неприятни усещания, Hamamelis кръг на затруднения в следните ресурси: екстракт, 4 капки тинктура от невен и 1 супена лъжица дестилирана вещица леска, черен оман охлаждане чай (дестилирана, ако не рани по кожата) или невен.
• облекчаване на болката в краката със студен компрес, 2 чаени лъжички тинктура от невен в 250 мл студена вода, която е.
• За укрепване на стената вена и да се стимулира кръвообращението, взема дневната доза на азиатските hidrokutile (Сента) и / или гинко билоба. Боровинките и бодлив зали (Бодлив залист) също са ефективни за екстракта.
• Ако болката от разширени вени са на локално мехлем от черен оман, но само ако кожата е смахнат.

Водни процедури
• веднъж дневно Алтернативна топли и студени компреси в продължение на 30 секунди. Повторете 3 пъти и винаги завършва със студен компрес.
• Срещу неприятни усещания и подуване два пъти дневно в продължение на две минути, за да измие краката със студена вода.

Стягащ агент
• Hamamelisat (Hamamelis virginiana) е северноамерикански храст. Vynshno прилага извлечения от растителен екстракт намаляват на кръвоносните съдове и намалява отоците.
Енергизиращ бюджет за транспорт
Wild (кон) кестен има противовъзпалителни свойства и подобрява звука на вена стена. Трябва да се вземат само под надзора на опитен фитотерапевт.

Ароматерапия: Пригответе стягаща и успокояваща масажно масло за разширени вени, като добави 3 капки кипарис масло, 2 капки масло от сандалово дърво и 1 Спад на мента масло до 5 супени лъжици бадемово масло или лосион за kalendula. Да не се използва масло от кипарис през първите 20 седмици от бременността. Сутрин и вечер, вдигането на краката и втривайте сместа по хода на вените с лицеви движения от дъното към върха.

Хомеопатия
• Hamamelis: във вените, болезнените рани и се чувстват напрегнати, ако те ще се пръснат. Можете да използвате инструмента под формата на крем да се разтърка с тяло движения върху засегнатите зони.
• Vipera: при възпаление на вените (флебит).

Когато медицинска помощ
• Вашият разширени вени причини болка или кървене.
• Можете подути крака, леки вените яви или ликвидация.

Обадете се на лекар, ако:
Жилещи болка в гърдите или внезапен пристъп на задух.

Разширени вени
 

©2009 Здраве