събота, 23 август 2008 г.

Предаване на СПИН по полов път

Световната здравна организация е установила, че 80-90% от серопозитивните са се заразили с вируса на СПИН при хетеросексуално общуване. Изглежда, че вирусът се предава по-лесно от мъжа на жената. отколкото обратно. Статистиката показва, че 32% от партньорките на заразен мъж прихващат вируса, докато жената може да го предаде едва на 25% от партньорите си.

Поглъщащите семенната течност при фелацио са сил­но застрашени от инфекция с вируса на СПИН, докато рис­кът това да стане само чрез слюнката вероятно е малък, но все пак съществува.

Всякакво кръвотечение в устната кухина или вагината (кървящи венци, менструация )по време на полово сношение крие много висок риск от предаване както на СПИН. така и на хепатит В.

Някои специалисти препоръчват оралният секс да се избягва напълно, освен ако не е абсолютно сигурно, че пар­тньорът не е вирусоносител. Ако все пак не се вслушате в този съвет, използвайте презерватив или сродно покритие на женските гениталии, каквото се продава в аптеките.

Презервативът е надеждна защита и при традиционно полово общуване, а за анален секс са необходими особено здрави кондоми.

2 коментара:

Софья каза...

Ага, теперь ясно... А то я не сразу поняла где тут связь с названием...

Anarki каза...

Для кого то утопия, а для кого то конкретные результаты. Только человек не попробовавший этот метод может утверждать такое.

 

©2009 Здраве