петък, 9 октомври 2009 г.

По-здрава коса


Три са основните неща, необходими за едина добре изглеждаща коса - добро здраве, внимание за чистотата, както и повишено внимание при използването на козметични процедури.

1. С подходяща диета

Растежа на косата зависи от подходяща диета. А широко разпространен проблем е диета, която причинява загуба на коса и недостиг на желязо . Причината е твърде малко желязо в кръвта, предявен само от диетата, съдържащи твърде малко месо, яйца, зърнени храни или грах и фасул. Пресни плодове и зеленчуци са необходими също така да осигурят витамин С, който дава възможност на организма да абсорбира желязо.

2. Намаляване на косата

Въпреки, че рязане на косата не е от съществено значение за неговото благоденствие,много по-лесно е да държите косата чиста ако тя е по-къса.Редовното постригване не прави косата да расте силна или по-бързо.

3. Как косата може да се повреди

Въпреки, че косата е жилава и може да издържа на много злоупотреби, може да бъде повредена от прекалено много , боядисване - Блондинка с брюнетка, избелване и масаж. Размерът на повредата варира от човек на човек. Понякога скалпа е алергичен към боя и става възпаление и подуване. За да предотвратите това възникването на коса трябва да се проверява чрез прилагане на малка площ на ръката. Ако възпалението се е развило не трябва да се използва за косата.
[ ... ]

четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Кървящи венци


Кървящи венци

Един проблем съществуващ от дълбока древност – кървящи венци. Традиционната хуманна медицина е намерила добро решение при кървящи венци, но народната медицина не отстъпва по ефикасност. Ето и няколко препоръки от народната медицина за билково лечение на кървящи венци.


Къпина за кървящи венци

използват се листата като препоръчително е вземането на 10г листа от къпини които се пускат в половин литара вряща вода. листата се варят в кипящата вода в рамките на 20 минути след което се прецеждат и с получената отвара се жабури устата


Лечебен камшик за кървящи венци

3 стръка лечебен камшик се варят 20 минути в половин литар вода. Отварата отново се прецежда и след като изстини устата се жабури с нея. Препоръчва се процедурата да се прави поне 4 пъти на ден.


Тученица за кървящи венци

Цъфнала тученица се нарязва на ситно, поръсва

се със зехтин и се яде като салата.

още по темата - Кървящи венци
[ ... ]
 

©2009 Здраве